Składniki: - podwójna pierś kurczaka, - 3 czerwone papryki, - 4 pomidory, - 2 cebule, - 1 mniejsza cukinia,- pęczek natki pietruszki, - przyprawy: sól, curry, papryka słodka, papryka ostra, kminek mielony, pieprz, kumin, imbir, - opcjonalnie 2-3 łyżki mleczka kokosowego (najlepiej gęstego kremu), - 1 łyżeczka miodu, - koncentrat pomidorowy (do smaku). Na tej samej patelni smażymy pierś pokrojoną w kostkę (smażymy tylko do ścięcia), a następnie dodajemy ją do warzyw. Cebulę kroimy w piórka dusimy na patelni na małym ogniu. Dodajemy do smaku mleczko kokosowe, ew. koncentrat pomidorowy, jeżeli chcemy bardziej gęste dodajemy także mąkę. Dziś zaproponuję rozgrzewające leczo w wersji orientalnej z curry, kurczakiem i odrobiną mleczka kokosowego.