OMLET Z CIECIERZYCY BEZ GLUTENU /przepis autorski/ /1 porcja/ 100 g ugotowanej ciecierzycy szczypta soli łyżeczka pasty waniliowej pół dużego banana łyżeczka cukru z kwiatu kokosa 2 jajka 1/2 płaskiej łyżeczki kamienia winnego lub bezglutenowego proszku do pieczenia Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki. Hello October!01 października GLUTEN-FREE BANANA CHICKPEA OMELETTE / 1 serving / 100 g cooked chickpea pinch of salt 1 teaspoon vanilla paste half of large banana 1 teaspoon coconut blossom sugar 2 eggs 1/2 teaspoon cream of tartar or baking powder All the ingredients mix in a blender until smooth. Smażyć na rozgrzanej i natłuszczonej patelni na najmniejszym ogniu pod przykryciem. Podawać od razu po zdjęciu z patelni z ulubionymi dodatkami.