- Czas gotowania: 50 min
- Czas przygotowania: 10 min
Składniki
- 2 puszki po 240 g fasolki czerwonej konserwowej
- 20 kropli słodzika Pecva
- 1 duży banan
- 4 jaja kurze całe
- 4 łyżki jogurtu naturalnego 2% tłuszczu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki masła klarowanego
- 6-8 łyżek naturalnego kakao
- garść suszonej żurawiny
Przepis
Przygotowanie :
Puszki fasoli (czerwona) odsączamy z zalewy i kilka razy przepłukujemy.
Blendujemy z 4 całymi jajami (możliwe, że nie zblenderuje się na gładką masę, ale później nie będzie tego czuć) i bananem.
Następnie dokładamy kakao, masło klarowane, proszek do pieczenia i jogurt naturalny oraz słodzik.
Wszystko blendujemy.
Dodajemy żurawinę i mieszamy razem.
Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnia nagrzanego do 150 stopni i pieczemy około 40-50 minut.