Składniki: - 3/4 szklanki oleju - 1 szklanka cukru - 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej - 3 duże jajka - 2 pełne szklanki startej na grubych oczkach dyni - 1 i 1/2 łyżeczki sody - 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu - 1 i 1/2 łyżeczki kakao - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 garści pokrojonych orzechów - garść rodzynek - - Piec około 60 min. w temp. 180 stopni C w keksówce (30x7cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Do miski wlać odmierzony olej, wsypać cukier i ucierać z 2-3 minuty mikserem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cukiernia-pychotki.blogspot.com/2016/10/ciasto-dyniowe-z-orzechami-i-rodzynkami.html