Jak ugotować zupę dyniowa z mlekiem kokosowym i kaszą jaglaną? Składniki: - ok. 1 kg dyni (600 g obranej i wypestkowanej dyni) - 1 cebula - 1 łyżka masła klarowanego - 4 ząbki czosnku - 1 łyżka tartego świeżego imbiru - 1 łyżeczka kurkumy - 1 łyżeczka curry w proszku - szczypta chili - sól - 4 łyżki (ok.75g) kaszy jaglanej - 2 szklanki bulionu - 400 ml (1 puszka) mleka kokosowego Dynię pokroić na mniejsze kawałki, usunąć pestki, obrać i pokroić w kostkę. Smacznego:- ) |Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym| |Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym| Na poprawę humoru proponuję ugotować garnek pełen słonecznej zupy dyniowej z mlekiem kokosowym i kaszą jaglaną. Znajdziecie tu kilka przepisów na zupy dyniowe, jednak dziś polecam Wam wyjątkową aksamitną zupę dyniową, od której rozpoczęła się moja przygoda z blogowaniem. Zupę zmiksować z mlekiem kokosowym (zostawić 2 – 3 łyżki mleka do dekoracji). Wiem, że się powtarzam, ale w taką jesienną ponurą pogodę najbardziej lubię rozgrzać się kubkiem aromatycznej zupy. W garnku na łyżce masła klarowanego zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek.