Składniki: 2 duże garści fasolki szparagowej (ja użyłam żółtej) 5 większych ziemniaków 1 łyżeczka curry 1/4 łyżeczki chili w proszku 1/4 łyżeczki imbiru w proszku pół szklanki wody 1 łyżka oleju rzepakowego sól (przepis na 2 porcje) Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w bardzo grube plastry. Na dużą patelnie wlewamy olej i wrzucamy curry, imbir i chili, które smażymy na małym ogniu jakieś 10 sekund. I tak jak przy okazji aloo, fasolkę i ziemniaki trochę przyjarałam – tak wolę. Tę potrawę zrobiłam w podobny sposób jak aloo gobi, smakowała więc podobnie. To chyba ostatni strzał polskiej fasolki szparagowej, udało mi się jeszcze dostać naszą rodzimą. Po tym czasie dodajemy ziemniaki i fasolkę, wlewamy wodę, solimy, gotujemy pod przykryciem.