Składniki: Wykonanie: 30 dag mąki4 dag drożdży10 dag topionego serkaSzczypta cukru150 ml mleka5 łyżek ketchupu1 puszka kukurydzy8 plasterków serka mozzarella1 jajko do smarowaniaPapier do pieczeniaMąkę wsypać do miski, dodać pokruszone drożdże, posypać cukrem, wlać ciepłe mleko, wyrobić dokładnie ciasto i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto pokroić w grube plastry, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i odstawić jeszcze na 10 minut do wyrośnięcia. Ciasto drożdżowe zostało dodatkowo wzbogacone w składzie o serek topiony, dzięki czemu powstałe ślimaczki są jeszcze pyszniejsze.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/10/slimaczki-drozdzowo-serowe.html