Dopiero wtedy można mieć porównanie smaku i wybrać tą która będzie królowała w Waszych domach. NALEWKA Z JARZĘBINY PRZYGOTOWANIE: 35 minut + min 8 tygodni SKŁADNIKI: – 2 kg owoców jarzębiny (przemrożonej) – pół szklanki białego cukru – 2,5 litra wódki PRZYGOTOWANIE: Owoce jarzębiny oczyśćcie. Rozmrożone owoce wyłóżcie na blasze z papierem do pieczenia, wstawcie do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st i zapiekajcie ok 15-20 min aż owoce zaczną puszczać sok i nieco się pomarszczą. Jeżeli zrywacie je prze pierwszymi przymrozkami to zamróźcie je na ok 7 dni i do nalewki użyjcie po rozmrożeniu. To drugi z moich sprawdzonych przepisów na nalewkę z jarzębiny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://nietylkopasta.pl/nalewka-z-jarzebiny/