Zupa z pieczonej papryki

Kasia
Zupy
12.10.2016 14:24
Zupa z pieczonej papryki

Przepis na zupę z pieczonej paprykiDrukuj przepis Składniki - 800 g czerwonej papryki - 4 ząbki czosnku - 2 cebulki szalotki - oliwa z oliwek - około 0,5-1l bulionu - łyżka słodkiej mielonej papryki - płaska łyżka cukru - pieprz i sól do smaku Ostatnio ukochałam sobie zupy kremy z tego względu, że są niezwykle szybkie w wykonaniu, a czasu na gotowanie mi niestety brakuje. Zupa z pieczonej papryki na pewno Was rozgrzeje 🙂 Wykładamy na blaszkę i polewamy oliwą z oliwek. Całość zalewamy bulionem (ilość w zależności od tego czy lubimy gęściejsze czy rzadsze zupy). Przepis Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na kawałki o szerokości około 2 cm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniabazylii.pl/2016/09/zupa-pieczonej-papryki/