Naleśniki zapiekane pod budyniem

Beata
Zapiekanki
12.10.2016 0:12
Naleśniki zapiekane pod budyniem

Ciasto na naleśniki 250 g mąki 250 g wody gazowanej 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju 3 łyżki cukru olej do smażenia Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Odstawić na 15 minut, aby ciasto odpoczęło Na rozgrzaną patelnię wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni. Można układać nawet dwie warstwy naleśników. Pozostałym budyniem zalać naleśniki i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż budyń się zetnie i zarumieni. Na każdy naleśnik nałożyć 2 łyżki budyniu i zawinąć w rulon.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/10/nalesniki-zapiekane-pod-budyniem.html