Składniki: Ciasto: - 250 ml ciepłego mleka - 30 g świeżych drożdży - 3 szklanki mąki tortowej - 1 jajko - 2 łyżki miękkiego masła - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka soli - łyżla masła - 150 g szynki w plasterkach - 3 ząbki czosnku - 2 garści świeżego szpinaku - 200g sera mozzarella Sposób wykonania: - Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłym mleku, odstawić. Masło rozpuścić na patelni, dodać pokrojoną w kostkę szynkę i smażyć, aż szynka się lekko zarumieni. Gdy ciasto będzie gładkie i elastyczne, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. - Piec w nagrzanym piekarniku, w temp. 180 st. C przez 20-25 minut. - Ciasto ściśle zwinąć w rulon, tak, by miejsce złączenia znalazło się pod spodem. - Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, w razie potrzeby można podsypać mąką.