Ciasto na rogale formujemy w kulę, którą dzielimy na pół, na delikatnie podsypanej mąką silikonowej macie rozwałkowujemy z ciasta koło, które kroimy na 6 trójkątów, na każdym kładziemy pół plastra sera i połówkę naciętej parówki. Składniki na 12 rogali: 100 ml wody 1 łyżeczka cukru 7 g (ok. 2 łyżeczki) drożdży instant lub 40 g świeżych drożdży 500 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki soli 180 g śmietany 18% 1 jajko dodatkowo: cienkie parówki, ser salami, jajko + łyżka mleka + czarnuszka Przygotowanie: W rondelku podgrzewamy wodę ( ma być letnia) dodajemy cukier i suszone drożdże. Surowe ciasto można przechowywać w lodówce do 3 dni, oraz mrozić, ja przeważnie przygotowuję ciasto z 1 kg mąki, dzielę na pół, część wykorzystuję od razu, a drugą mrożę. Rogaliki z parówką i serem (Croissants Crazy) to idealne pieczywo na śniadanie, na kolację, na każdą chwilę. Rogaliki posypałam czarnuszką, wyglądają idealnie, jeszcze lepiej smakują, są rumiane na zewnątrz, z rozpływającym się w środku serem i parówką. Rogale układamy na blasze i blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 25 stopni C na ok 15 minut aż rogale lekko podrosną. Blachę z rogalami wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 15 – 20 minut aż rogale się zarumienią. Jak przygotować ekspresowe śmietankowe wytrawne rogaliki z parówką i serem z ciasta drożdżowego? Rogaliki z parówką i serem (crescent rolls) są oczywiście z ciasta Crazy Dough for Everything! Suche składniki (mąkę, sól, proszek do pieczenia) mieszamy, ja to robię hakiem robota, dodajemy jajko wymieszane ze śmietaną, oraz wlewamy wodę z drożdżami.