Ciasto 250 g mąki 100 g masła 2 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru Masa czekoladowa 100 g śmietany kremówki 100 g czekolady mlecznej 1 łyżka masła Dekoracja owoce dowolne 2 łyżki galaretki cytrynowej Galaretkę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i przestudzić, a następnie pędzelkiem smarować wszystkie owoce ułożone na mazurku. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ułożyć ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż ciasto będzie rumiane. Mąkę przesiać na stolnicę dodać posiekane zimne masło, proszek do pieczenia, żółtka cukier puder i śmietanę. Na przestudzone ciasto wlać masę czekoladową i poczekać aż lekko zastygnie. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Śmietanę rozgrzać wraz z masłem w rondelku i dodać czekoladę. Wszystko szybko zagnieść na gładkie ciasto.