Zupa 2½ litra bulionu drobiowego 85 g kaszy kuskus 4 średnie ziemniaki 100 g marchewki baby carrot ½ selera ½ pora ½ pietruszki ½ pęczka natki pietruszki pieprz biały sól Przygotowanie Pulpeciki Do mięsa mielonego dodajemy jajko, płatki owsiane, pieprz i sól. Porcje: 5 Autor: Małgorzata Hert Składniki Pulpeciki 300 g mięsa mielonego indyczego 5 łyżek mielonych płatków owsianych 1 jajko pieprz czarny sól Wieczory są już co raz chłodniejsze, co zachęca nas do jedzenia rozgrzewających zup, które ogrzeją nasz organizm od środka, przywracając komfort nawet w najzimniejsze wieczory. Krupnik w tej wersji na stałe zagościł na naszym stole i często do niego powracam. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy pulpeciki, ugotowaną wcześniej marchew i kaszę kuskus. Formujemy malutkie pulpeciki, takie na raz i układamy na tacy. Z gotującego się bulionu wyjmujemy wszystkie warzywa i wrzucamy przygotowane wcześniej pulpeciki. Gotujemy około 15 minut i wyjmujemy pulpeciki na talerz. Ja jednak przygotowałam jego lżejszą i dietetyczną wersję z delikatnymi pulpecikami z indyka i kaszą kuskus.