Składniki 2 arkusze ciasta francuskiego 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 średnie czerwone cebule 5 jajek 2-3 łyżki kaparów 2-3 łyżki śmietany 12% pieprz czarny sól Podstawą jest zawsze ciasto francuskie z przeróżnymi farszami w środku i sporą ilością dobrego sera. Na każdy kwadrat nakładamy sporą ilość nadzienia, zawijamy rogi ciasta do góry i zlepiamy brzegi. Ciasto francuski to niezwykle kruche i delikatne ciasto, które ma szerokie zastosowanie w kuchni. Jest to bardzo uniwersalna przystawka, która świetnie sprawdza się zarówno na Wielkanoc, Boże Narodzenie czy karnawał. Każdy arkusz ciasta francuskiego dzielimy na 12 równych kwadratów. Sakiewki z ciasta francuskiego to bardzo popularna we Francji przystawka. Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Tuńczyka odsączamy i odciskamy w dłoniach z nadmiaru sosu.