Składniki
- 500 g tortellini z prosciutto
- 1 puszka ananasa
- 2 średnie pory
- 150 g żółtego sera
- 1 pęczek koperku
Sos
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- pieprz czarny
- sól
Przepis
Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Białe części pora kroimy wzdłuż na pół, a następnie w cienkie talarki. Ananasa odsączamy z soku, kroimy na mniejsze kawałki. W dłoniach odciskamy z nadmiaru soku. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy świeżo posiekany koperek i mieszamy. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą, dokładnie mieszamy i dodajemy do sałatki. Gotową sałatkę przed podaniem chłodzimy w lodówce.