Nalewka z aronii

Monika
Przepisy
06.10.2016 22:56
Nalewka z aronii

Jest bardziej delikatna i taka lżejsza w smaku. składniki: 1 kg aronii 1,5 l wody ok 3/4 kg cukru 1 cytryna 0,5 l spirytusu 0,5 l wódki Aronię oczyścić z paprochów i ogonków, dokładnie umyć i osuszyć. Do soku z aronii dodać sok wyciśnięty z cytryny, spirytus oraz wódkę. Mrozić kilka dni, u mnie mroziła się dosyć długo bo nie miałam pomysłu co z niej zrobić. Przedstawiam kolejną moją nalewkę, tym razem z aronii. Garnek z zawartością odstawić na 24 godziny. Odstawić na minimum 6 miesięcy, im dłużej tym lepiej. Po tym czasie wywar przecedzić przez gęste sito.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/09/nalewka-z-aronii.html