Potrawka z kurczaka z marchewką

Monika
Obiad
13.01.2016 21:23
Potrawka z kurczaka z marchewką

Potrawkę podałam z kaszą bulgur i ogóreczkiem konserwowym. składniki: 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka 2 marchewki 1 cebula 650 ml rosołu lub wywaru, w którym gotowało się mięso 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki śmietany 18 % lub 12% 3 łyżki maki pszennej Marchewkę i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Szybkie i proste danie na obiad w którym można wykorzystać mięsko z rosołu lub też mięsko z którego gotowaliśmy wywar/bulion na zupę. Ja akurat gotowałam wywar na zupę, dzięki temu z dwóch małych kawałków mięsa mam dwa posiłki dla trzech osób - zupkę i drugie danie. Sos zabielić i zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką i odrobiną wywaru z sosu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/01/potrawka-z-kurczaka-z-marchewka.html