Składniki: - 500 g wątróbki drobiowej - 2 cebule - 1-2 jabłka - 2 szklanki sypkiego ryżu - 4-5 szklanek bulionu - pęczek natki pietruszki - 100 g startej mozzarelli - sól, pieprz - olej do smażenia Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do lekko zeszklonej cebuli i smażymy razem ok. 10-15 min., do momentu by wątróbka nie była surowa w środku. Dodajemy do lekko zeszklonej cebuli i smażymy razem ok. 10-15 min., do momentu by wątróbka nie była surowa w środku. Następnie dodajemy sypki ryż i całość zalewamy 1 szklanką bulionu ( bulion może być z kostki). Następnie dodajemy sypki ryż i całość zalewamy 1 szklanką bulionu ( bulion może być z kostki). Potrawę trzymamy na małym ogniu i cały czas mieszamy, aby ryż nam się nie przypalił. Potrawę trzymamy na małym ogniu i cały czas mieszamy, aby ryż nam się nie przypalił. Kolejną szklankę bulionu dodajemy gdy poprzednia porcja została wchłonięta przez ryż. Kolejną szklankę bulionu dodajemy gdy poprzednia porcja została wchłonięta przez ryż. Gotowe risotto wykładamy na talerz posypujemy startą mozzarellą i posiekaną natką pietruszki. Gotowe risotto wykładamy na talerz posypujemy startą mozzarellą i posiekaną natką pietruszki. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.