Posypane orzechami i polane miodem a do tego zapieczone na cieście francuskim tworzą pyszną przekąskę. składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) 4 duże figi 1 serek camembert 1 duża garść orzechów włoskich płynny miód 1 małe jajko do posmarowania ciasta Na środku każdego prostokąta ułożyć pokrojone figi i serek camembert, u mnie wyszło po 2 plasterki figi i po 2 trójkąciki serka. Ułożone na cieście figi i serek posypać posiekanymi orzechami i polać miodem (ok 1 łyżeczki na każdy prostokącik). Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 8 prostokątów, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/09/figi-z-miodem-i-orzechami-zapiekane-na.html