Francuskie kieszonki z jabłkiem o rodzynkami

Krzysztof
Przekąski
31.01.2014 19:21
Francuskie kieszonki z jabłkiem o rodzynkami

Przepis

Składniki :

1 opakowanie ciasta francuskiego

4 jabłka

50g rodzynek

2 łyżeczki cynamonu

jajko do posmarowania

cukier do posypania

Przygotowanie :

Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Przełóż do rondelka, posyp cynamonem, wsyp rodzynki i duś na wolnym ogniu 10 - 15 minut aż jabłka staną się miękkie. Z ciasta francuskiego wytnij owale i na jedną cześć ułóż jabłka z rodzynkami. Sklej ze sobą końce. Każdą kieszonkę posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp cukrem. Na górze wytnij 2 otworki. Ciastka wsadź do nagrzanego piekarnika na 15 minut w temperaturze 200 stopni.

http://anyzkowo.blogspot.com/2013/07/kieszonki-francuskie-z-jabkami-i.html

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną