Składniki: 3 x 3 kg mięsa wieprzowego z szynki, łopatki oraz boczku – razem 9 kg mięsa 18 g soli peklowej na 1 kg mięsa 2 główki czosnku 1 czubata łyżka pieprzu świeżo zmielonego Mięso kręcimy w maszynce o średnich otworach..w między czasie dodajemy czosnek.. Odstawiamy w chłodne miejsce na 24 h.. zalewa: 1.5 litra wody 7 liści laurowych 5 ziaren jałowca 5 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu Do słoików nakładamy mięso do 1.5 cm od góry..w to miejsce wlewamy kilka łyżek pozostałego wywaru.. Pasteryzujemy 1 h na wolnym ogniu od zagotowania..Pozostawiając w garnku do wystudzenia.. Dzisiaj chciałby zaproponować mięso w słoikach coś w rodzaju gulaszu angielskiego..
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.ugotujmycos.pl/mieso-w-sloikach-a-la-gulasz-angielski/