pieczeń z wołowiny

Jolanta
Obiad
26.04.2016 13:10
pieczeń  z wołowiny

Składniki: 4 łyżek sosu sojowego 1 łyżki ostrej musztardy kilka gałązek rozmarynu sól pieprz oliwa z oliwek 3 ząbki czosnku 1.2-1.5 kg rostbefu wołowego w 1 kawałku (z kością lub bez) Wykonanie: Na marynatę mieszamy sos sojowy , musztardę, drobno posiekane listki rozmarynu z 2 gałązek, sól i pieprz i oliwę. tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy 1.5- 2 godziny od czasu do czasu podlewając.. Podajemy pokrojoną na plastry z kopytkami lub ziemniakami i kapustą kiszoną lub czerwoną. Pieczeń wyjmujemy na deskę do krojenia, lecz przed krojeniem nalezy odczekać kilka minut, aby pieczeń odpoczęła.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.ugotujmycos.pl/pieczen-wolowa/