to Ciasto czekoladowo-bananowe z kaszy jaglanej forma 28x18cm 100 g kaszy jaglanej ok. 50 g cukru brązowego 1 jajko i 1 żółtko 2 łyżki oleju kokosowego 50 ml mleka (może być roślinne) 2 łyżki kakao 50 g gorzkiej czekolady 2×1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 banany wiórki kokosowe do ozdoby 50 g brown sugar 1 egg and 1 egg yolk 2 tablespoons coconut oil 50 ml of milk (can be vegetable milk) 2 tablespoons cocoa 50 g of dark chocolate 2 x 1/2 teaspoons baking powder pinch of salt 2 bananas desiccated coconut for garnishing Millet groats cook according to recipe on the package. Kaszę podziel na 2 równe części i przełóż do 2 misek. I miska – kaszę zmiksuj blenderem z 2 bananami i 25 ml mleka. Może to to, że ciasto czekoladowo-bananowe z kaszy jaglanej jest nie tylko bezglutenowe, ale także zdrowe. Ciasto z kaszy jaglanej podbija serca coraz większej ilości moich znajomych dlatego postanowiłam z nim poeksperymentować i delikatnie je urozmaicić. Jeśli nie tolerujesz laktozy to zamiast mleka krowiego daj np. mleko migdałowe, ryżowe lub kokosowe (kliknij w wymienione mleka, a przejdziesz do przepisów jak je zrobić w domu). Zmiksuj ponownie na gładką masę. II miska: kaszę zmiksuj blenderem z cukrem i 25 ml mleka. Nie zawiera w sobie mąki, zrobione jest ze zdrowej kaszy jaglanej, a ilość cukru jest naprawdę niewielka. Zobacz film na moim kanale na Youtube (miło jak go zasubskrybujesz :-)) Jak już zrobisz to ciasto to koniecznie podziel się wrażeniami, będzie mi bardzo miło. Wyobraź sobie wilgotne, nie za słodkie, a jednak słodkie ciasto, które po włożeniu do ust nie rozpływa się w nich. Inne przepisy na ciasto z kaszy jaglanej warte wypróbowania Nic nie sto na przeszkodzie by trochę urozmaicić ciasto czekoladowo-bananowe i dodać do niego posiekane orzechy. Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu – jak gotować kaszę, możesz przeczytać tu. I bowl – blend millet with 2 bananas and 25 ml of milk. Dlatego dziś ciasto czekoladowo-bananowe z kaszy jaglanej. Add egg yolk, 1 tablespoon oil and ½ teaspoon of baking powder. Split cooked millet into 2 equal parts and put into 2 bowls. Dodaj jajko, kakao, 1 łyżkę oleju i ½ łyżeczki proszku do pieczenia.