Smaż (często mieszając) na dużym ogniu 3-4 minuty, nie dopuszczając, by pieczarki zaczęły się gotować w swoim sosie. - Usmażone pieczarki z cebulą przełóż do miseczki. - Na dużej patelni rozgrzej dwie łyżki oleju z łyżką masła, dodaj cebulę i smaż często mieszając na średnim ogniu przez 2-3 minuty, aż cebula zacznie się szklić. Na dużej patelni rozgrzej dwie łyżki oleju z łyżką masła, dodaj cebulę i smaż często mieszając na średnim ogniu przez 2-3 minuty, aż cebula zacznie się szklić. Coca-Cola Przygotowanie dania polędwiczki z pieczarkami z sosie musztardowym ... - Pieczarki obierz, odkrój końcówki (jeśli Twoje pieczarki są duże, pokrój je na połówki lub ćwiartki). Te polędwiczki z pieczarkami w sosie musztardowym są więc dla Ciebie idealne :) Kawałki polędwiczek są soczyste, pieczarki jędrne, zanurzone w sosie, w którym pływają apetyczne ziarenka gorczycy. Te roladki z kurczaka - w aromatycznym sosie śliwkowym, owinięte chrupiącym, wędzonym boczkiem, z rozpływającym się w środku serem są po prostu zjawiskowe :) Składniki na polędwiczki z pieczarkami z sosie musztardowym 1/2 kg małych pieczarek 2 średniej wielkości cebule 1 szklanka (250 ml) słodkiej śmietanki (min. 18%) 1 czubata łyżka musztardy miodowej 1 czubata łyżka musztardy z całymi ziarnami gorczycy 4 łyżki oleju 2 łyżki masła 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 gałązka rozmarynu (około 5 cm) lub 1/2 łyżeczki suszonego sól świeżo zmielony czarny pieprz do podania: - Na patelni rozgrzej pozostałe masło i olej, włóż kawałki polędwiczek i smaż po 3-4 minuty z każdej strony na średnim ogniu. Na patelni rozgrzej pozostałe masło i olej, włóż kawałki polędwiczek i smaż po 3-4 minuty z każdej strony na średnim ogniu. Smaż (często mieszając) na dużym ogniu 3-4 minuty, nie dopuszczając, by pieczarki zaczęły się gotować w swoim sosie. Piersi kurczaka w sosie jogurtowo-musztardowym Szybkie, bardzo szybie do przygotowania piersi kurczaka w sosie jogurtowym na obiad lub kolację - bo są lekkie i zdrowe. Polędwiczki z pieczarkami z sosie musztardowym Chcesz przygotować coś pysznego na obiad? Powiem Ci szczerze - sam byłem zaskoczony, jakie to wszystko pyszne jest, przy tak minimalnym nakładzie pracy :) Te polędwiczki sprawdzą się zawsze, gdy masz ochotę na coś dobrego na obiad :) - Dodaj pieczarki i śmietanę z musztardą, wymieszaj, doprowadź do lekkiego wrzenia, zestaw z ognia. Dodaj pieczarki i śmietanę z musztardą, wymieszaj, doprowadź do lekkiego wrzenia, zestaw z ognia. Najlepiej smakują z ziemniakami piure, ale możesz je podać też z ryżem lub kaszą. | | Pieczarki obierz, odkrój końcówki (jeśli Twoje pieczarki są duże, pokrój je na połówki lub ćwiartki). Dużo w nich białka, prawie nic tłuszczu (bo tylko po pół łyżka masła i oleju na porcję), ale dużo smaku! - Polędwiczki pokrój na plastry o grubości około 1 i 1/2 cm, rozgnieć dłonią, dopraw solą i pieprzem. Polędwiczki pokrój na plastry o grubości około 1 i 1/2 cm, rozgnieć dłonią, dopraw solą i pieprzem. Nigdy jednak nie zapomnij o dużej porcji zielonej sałaty z sosem winegret - bo wyjątkowo dobrze do siebie pasują :)