tacos z kaczką, salsą brzoskwiniową i sosem chimichurri

Zielony Środek
Obiad
04.09.2016 14:00
tacos z kaczką, salsą brzoskwiniową i sosem chimichurri

Podobny robiłam przy okazji tacos z wołowiną i w jego składzie znalazła się kolendra, pietruszka, limonka i papryczka chili (w oryginalnej wersji jest też ocet i oregano, które pominęłam). Ale chyba najbardziej lubię z nich robić salsę, która z kolei najlepiej pasuje do tacos z kaczką. Mięso się nie rozpada (ale jak dla mnie to plus), za to jest delikatne i soczyste, a skórka jest chrupiąca. Koniec lata zbliża się wielkimi krokami, ale istotniejszy i bardziej przyjemny jest fakt, że mamy wysyp owoców i warzyw. Przygotowanie ich bez praski jest dość pracochłonne (ja takowej nie posiadam), jednak są dużo lepsze niż te kupne i skład mają zdecydowanie przyjemniejszy. Piekłam je w niskiej temperaturze, powoli wytapiając tłuszcz, a na koniec zwiększyłam temperaturę, żeby przypiec skórkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zielonysrodek.pl/tacos-z-kaczka-przepis/