- 3 łyżki wody - 1 łyżka sosu sojowego - 1 łyżeczka zmielonej kolendry - 1/2 łyżeczki zmielonego imbiru - 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej - 1/2 łyżeczki kurkumy - 2 łyżeczki curry - sól, pieprz Panierka: - 3-4 łyżki bułki tartej - 1,5 łyżki papryki słodkiej - szczypta chilli Przygotowanie: - Dynię obieramy i ścieramy na tartce na dużych lub małych oczkach. :D Do kotletów z dyni idealnie nadaje się 5-minutowe domowe pesto z pietruszki :) Indyjskie kotlety z dyni Przepis na ok. 10-12 średnich kotletów - Na talerzyku lub w miseczce mieszamy bułkę tartą, paprykę słodką i odrobinkę chilli - formujemy zwarte kotlety i obtaczamy w przygotowanej panierce. Jesień to niewątpliwie sezon dyniowy - pomarańczowy kolor nie tylko idealnie współgra ze zmieniającymi kolor liśćmi, ale także pięknie prezentuje się na kuchennym stole.