Zaczynamy od budyniu jaglanego : Do rondelka wlewamy mleko, kaszę jaglaną oraz mleczko kokosowe, gotujemy na małym ogniu przez 10 minut, pilnujemy, żeby się od spodu nie przypaliło. Podgrzewać na średnim ogniu co jakiś czas mieszając trzepaczką, a kiedy zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień i mieszać trzepaczką często, żeby budyń był gładki i się nie przypalił. Na przestudzony spód nakładamy gotowy budyń, gdy przestygnie dekorujemy jego wierzch małą ilością wiórek kokosowych oraz ulubionymi owocami. Można budyń zblendować aby miał jeszcze bardziej kremową konsystencję lecz nie jest to konieczne. Kiedy odpowiednio zgęstnieje należy spróbować, czy na pewno kasza jest miękka i wyłączyć.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://poprostupycha.com.pl/fit-tarta-budyniem-jaglanym/