Składniki: 2 jogurty greckie duże (po ok 330 g) pół łyżeczki soli Przygotowanie: Na sitko nakładamy gęstą gazę lub pieluchę tetrową,na to wylewamy jogurty i mieszamy je z solą, stawiamy na miskę żeby miała gdzie odciekać serwatka i wstawiamy do lodówki na ok dobę. po tym czasie można serek wyciągnąć z gazy i zostawić na samym sitku żeby jeszcze poleżał,lub zjeść. można poeksperymentować i dodać jakieś inne przyprawy,ale jest to zupełnie nie potrzebne bo jest naprawdę pyszny Smacznego!! na zdjęciu jest serek po jednej dobie przełożony do samego sitka już bez gazy,(jak widać nie mogłam się oprzeć i podjadałam-stąd te ślady-hihi) serek po 4-5 dniach nadaje się świetnie żeby zrobić z niego kuleczki,obtoczyć w ulubionych ziołach lub przyprawach i zalać oliwą z oliwek(taki serek może stać 2-3 tyg w lodówce) potem taki pyszny i inny zupełnie rozsmarowujemy na kanapce....mniam..... Wyjątkowo pyszny i wręcz banalny do zrobienia-potrzebujecie tylko soli i jogurty greckie-nie mogłam uwierzyć jak go spróbowałam-mniam....i do tego niskokaloryczny, Gotowy jest już po ok 24 godz,Według mnie w smaku przypomina fetę ale konsystencja inna mega kremowa.