Przepis na ok. 300 g Potrzebujemy: pół szklani nieugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka wody do gotowania 1 łyżeczka oleju kokosowego szczypta soli 15 namoczonych daktyli 1/2-1 łyżka cukru trzcinowego 3,5 łyżeczki kakao 7 łyżeczek zmielonych migdałów 4 kostki gorzkiej czekolady (opcjonalnie) Przygotowanie: Kaszę jaglaną przepłukujemy wrzątkiem, aby pozbyć się goryczki. Można stosować ją tradycyjnie jako krem na kanapki, ale świetnie sprawdzi się również jako dodatek do owsianki, naleśników itp. Jeżeli tęsknicie za czekoladowymi kremami na kanapki mamy dla Was ich zdrowszy odpowiednik - głównym składnikiem jest kasza jaglana -doprawiona kakao i migdałami. Smarujemy nim kanapki, ciastka lub wyjadamy całość łyżeczką i wmawiamy sobie, że nie zrobiliśmy niczego złego, a następnie przygotowujemy drugą porcję :) Smacznego!