Przepis na ok. 20-25 nuggetsów Potrzebujemy: 1 szklanka nieugotowanej kaszy jaglanej 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku 1-2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki wody 3-4 łyżki mąki pszennej sól, pieprz do smaku Panierka: pół paczki krakersów* *pojawiło się dużo pytań, gdzie dostać wegańskie krakersy - my kupujemy w Biedronce Przygotowanie: Przed gotowaniem kaszę jaglaną przelewamy na sitku wrzątkiem, żeby pozbyć się goryczki. Jeżeli potrzebujecie pomysłu na obiad lub na smaczną przekąskę, to polecamy właśnie to - doskonałe na ciepło i na zimno. Jeżeli masa nie trzyma się zbyt dobrze, dodajemy więcej mąki i/lub wody, żeby wszystko ładnie się skleiło. Podajemy z 5-minutowym sosem czosnkowym z białej fasoli (przepis znajdziecie tutaj) i zajadamy się ze smakiem :) Smacznego! Nuggetsy z kaszy jaglanej w panierce z krakersów Nuggetsy smażymy na oleju bądź pieczemy w piekarniku na złoty kolor.