Faszerowane, bakłażanowe łódeczki

Edyta
Obiad
19.09.2016 13:58
Faszerowane, bakłażanowe łódeczki

Do ugotowanych, odcedzonych ziemniaków dodajemy cebulkę, pomidory pokrojone w kostkę, bakłażanową kostkę, posiekaną natkę pietruszki oraz tymianek. Faszerowane, bakłażanowe łódeczki Składniki: (Dla dwóch osób.) 2 bakłażany, 2 ziemniaki, 6 pomidorów, cebula dymka, 10 dag żółtego sera, 1 szklanka bulionu, pół pęczka natki pietruszki, tymianek, sól, pieprz. Resztę kroimy w małe kawałki, mieszamy je z bulionem i doprawiamy pieprzem. Sposób przygotowania Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Po tym czasie wydrążamy miąższ i kroimy go w kostkę. Dwa pomidory kroimy w kostkę. Łódeczki układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy bulionem z pomidorami. Zapiekamy ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 15 minut. Cebulę oczyszczamy i kroimy w talarki. Chociaż szczerze powiem, nie myślałam, że wydrążenie bakłażana to taka ciężka sprawa 🙂 Pomidory delikatnie nacinamy, zalewamy wrzątkiem, a następnie zimną wodą i obieramy ze skórki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://origamifrog.pl/gotowanie-faszerowane-baklazanowe-lodeczki/