Jabłecznik

Elżbieta
Ciasta
18.09.2016 17:22
Jabłecznik

Dodatkowo: - 2 galaretki brzoskwiniowe - pół szklanki cukru - 1,5 kg jabłek - pół litra śmietany kremówki - 250g serka mascarpone - pół szklanki cukru pudru - starta czekolada Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i cukier wanilinowy. Składniki: Ciasto: - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 1 opakowanie cukru wanilinowego - 2 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - pół szklanki oleju - 125 ml wody Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, wsypujemy cukier i prużymy na średnim ogniu, często mieszając, aby się nie przypaliły. Na pierwszy placek nakładamy połowę masy jabłkowej, przykrywamy drugim plackiem i nakładamy pozostałą część masy jabłkowej. O tej porze roku na stole nie może zabraknąć ciast z jabłkami. Wierzch ciasta ozdabiamy bitą śmietaną ubitą z cukrem pudrem i połączoną z serkiem mascarpone.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pysznoscislodkosci.blogspot.com/2016/09/jabecznik.html