Dynia zapiekana pod beszamelem

Małgorzata
Obiad
18.09.2016 19:06
Dynia zapiekana pod beszamelem

Składniki 1 kg dyni 1/3 szkl bulionu warzywnego 6 łyżek startego żółtego sera sos 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 szkl mleka 3 łyżki śmietany 18% 3 łyżki startego żółtego sera sok z cytryny sól pieprz biały 2 łyżki poszatkowanej natki pietruszki 1. Naczynie żaroodporne smarujemy dokładnie masłem. Dynia zapiekana pod beszamelową pierzynką z dodatkiem żółtego sera to pyszna propozycja na niecodzienną kolację lub dodatek do głównego dania. 2. Dynię (waga bez skórki z miąższu) koimy w niewielką kostkę i rozkładamy równomiernie w naczyniu. 6. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 ºC przez 20-25 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/09/18/dynia-zapiekania-pod-beszamelem/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook