Torcik malinowo-kokosowy

Elżbieta
Ciasta
24.06.2016 22:23
Torcik malinowo-kokosowy
  • Czas przygotowania: 60 min

Składniki

20 dag biszkoptów

maliny

2 galaretki malinowe

2 szklanki mleka

8 łyżek kaszy manny

20 dag masła

10 dag wiórek kokosowych

pół szklanki likieru kokosowego

2/3 szklanki cukru pudru

sok z połowy cytryny

Przepis

Zaczynamy od przygotowania kremu.

Na gotujące mleko wsypujemy kaszę manną i wiórki kokosowe.

Cały czas mieszamy.

Gotujemy 3-4 minuty.

Studzimy.

Maso ucieramy z cukrem pudrem .

Stopniowo dodajemy kaszę z wiórkami,

likier kokosowy i sok z cytryny.

Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu

i studzimy.

Na dnie tortownicy układamy biszkopty,

na które nakładamy niewielką ilość kremu.

Wysypujemy maliny i zalewamy tężejącą galaretką

(część galaretki możemy zostawić, aby zalać nią wierzch torciku).

Układamy następną warstwę biszkoptów

i wykładamy wcześniej przygotowany krem.

Na wierzch wylewamy pozostałą galaretkę.

Schładzamy w lodówce.

Smacznego!