- Czas przygotowania: 60 min
Składniki
20 dag biszkoptów
maliny
2 galaretki malinowe
2 szklanki mleka
8 łyżek kaszy manny
20 dag masła
10 dag wiórek kokosowych
pół szklanki likieru kokosowego
2/3 szklanki cukru pudru
sok z połowy cytryny
Przepis
Zaczynamy od przygotowania kremu.
Na gotujące mleko wsypujemy kaszę manną i wiórki kokosowe.
Cały czas mieszamy.
Gotujemy 3-4 minuty.
Studzimy.
Maso ucieramy z cukrem pudrem .
Stopniowo dodajemy kaszę z wiórkami,
likier kokosowy i sok z cytryny.
Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu
i studzimy.
Na dnie tortownicy układamy biszkopty,
na które nakładamy niewielką ilość kremu.
Wysypujemy maliny i zalewamy tężejącą galaretką
(część galaretki możemy zostawić, aby zalać nią wierzch torciku).
Układamy następną warstwę biszkoptów
i wykładamy wcześniej przygotowany krem.
Na wierzch wylewamy pozostałą galaretkę.
Schładzamy w lodówce.
Smacznego!