Ciasto właściwe: cały zaczyn 500 g mąki żytniej typ 720 120 g mąki orkiszowej jasnej 80 g mąki orkiszowej razowej 550 g wody 20 g soli himalajskiej 1 jabłko do dekoracji Wykonanie: 18 godzin na 2 foremki 25 x 11 cm Składniki Zaczyn: 3 łyżki aktywnego zakwasu żytniego 200 g mąki żytniej typ 720 150 g wody 140 g jabłka starego ze skórką na tarce o grubych oczkach Chleb z tartym jabłkiem na zakwasie We wrześniowej piekarni Amber wraz z innymi blogerami upiekłyśmy pyszny chleb z tartym jabłkiem na zakwasie. Chleb z tartym jabłkiem na zakwasie
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/09/chleb-z-tartym-jabkiem-na-zakwasie.html