RYBA Z WARZYWAMI A LA PO GRECKU

Milena
Przekąski
15.09.2016 10:12
RYBA Z WARZYWAMI A LA PO GRECKU

Składniki: Ryba: ok 800 g filetów rybnych sok z połowy cytryny bułka tarta 2 jajka sól, pieprz Warzywa: spora marchew por pietruszka puszka groszku papryka czerwona 2-3 łodygi selera naciowego 100 ml koncentratu pomidorowego sól, pieprz Przygotowanie Rybę kroimy na ok 5-8 cm kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Na dno szklanego naczynia wykładamy 1/3 warzyw, na nie układamy połowę ryby. Odstawiamy na pół godziny, następnie otaczamy w rozbełtanych jajkach i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoto. Seler kroimy w kostkę, paprykę w paseczki, pora w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i wsypujemy marchew, pietruszkę i por.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2016/09/ryba-z-warzywami-a-la-po-grecku/