Jogurtowiec z galaretkami Na blogu znajdziecie też inne smakowite pomysły na desery na zimno:na foremkę o wymiarach 12 x 30 cm30 minut + czas oczekiwania Składniki: 1000 g naturalnego jogurtu 5 łyżeczek żelatyny* 5 łyżek cukru pudru 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka agrestowa 1 galaretka cytrynowa Wykonanie: Galaretkę zawsze można było dostać w peerelowskim sklepie, śmietanę też, więc jego przygotowania nie stwarzało specjalnego problem i dlatego często pojawiał się on w moim rodzinnym domu. Każdą z galaretek rozpuszczamy w 350 ml wrzątku w płaskich naczyniach z podwyższonymi rantami. Jogurt mieszamy z cukrem pudrem, a następnie wlewamy cienkim strumieniem letnią żelatynę i dokładnie mieszamy. Kulinarne inspiracje Jogurtowiec z galaretkami Jogurtowiec z galaretkami Dokładnie mieszamy, odstawiamy do wystudzenia, a następnie chowamy do lodówki na 3-4 godziny.