Naleśniki po bretońsku

Katarzyna
Śniadania
14.09.2016 8:59
Naleśniki po bretońsku

jajka2 łyżki oliwySól i pieprz do smaku¾ litra wody gazowanej½ litra mleka1 plasterek szynki1 jajko1 plasterek sera żółtegoDo miski wsypać obie mąki, wymieszać, wbić jajka, dodać olej, przyprawić solą do smaku. Składniki: Składniki na farsz na jeden naleśnik: Wykonanie: 40 dag mąki razowej30 dag mąki pszennej2-3 Następnie smażyć cienkie naleśniki, odwrócić i na usmażoną górę wbić jajko, można delikatnie rozprowadzić widelcem, położyć plasterek szynki i ser.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/09/nalesniki-po-bretonsku.html