Składniki: Wykonanie: *Tortownica na 22 cm*Filiżanka o objętości 200 ml1 filiżanka cukru1 filiżanka oleju2 filiżanki mąki3 jajka0,5 opakowania cukru wanilinowegoPłaska łyżeczka proszku do pieczeniaWkład owocowy:4 jabłka + konfitura jagodowa (niekoniecznie)0,5 łyżeczki cynamonuW pierwszej kolejności przygotować owoce, jeżeli decydujemy się na jabłka to należy je obrać i pokroić w kostkę. Kolejna odsłona ucieranego ciasta z olejem, tym razem na miarę filiżanki z jabłkiem i konfiturą jagodową. Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać olej i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wykonanie ekspresowe, w sam raz na niezapowiedzianych gości.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2018/07/szybkie-ciasto-ucierane-na-filizanke-z.html