Kotlety z pęczaku i selera naciowego

Katarzyna
Obiad
21.02.2018 18:25
Kotlety z pęczaku i selera naciowego

Składniki: 10 dag kaszy pęczak 1 biała cebula 2 łodygi selera naciowego 1 jajko 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku olej do smażenia Wykonanie: Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Formować na dłoni małe kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Połączyć z kaszą, wsypać obie mąki, wbić jajko, przyprawić do smaku i bardzo starannie wyrobić masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2018/02/kotlety-z-peczaku-i-selera-naciowego.html