Wskazówki: - im grubsze nachosy lub im dłużej będą w piekarniku, tym będą twardsze - można upiec je również na rozgrzanej patelnii, smakować będą jednak bardziej jak tortilla i będą także miększe - koniecznie podawaj je z jakimś sosem, np. z wegańskim serowym sosem z warzyw Składniki (na 4 porcje): - 1 szklanka mąki kukurydzianej - pół szklanki mąki pełnoziarnistej (u mnie orkiszowa) - pół szklanki mąki pszennej - 2 łyżki oliwy z oliwek - pół szklanki ciepłej wody - łyżeczka ziół - płaska łyżeczka soli - kurkuma - papryka słodka/ostra Przygotowanie: Mąki wymieszaj. Ostatnio na blogu pojawił się przepis na serowy sos z warzyw, więc dziś przyszła pora na jego wykorzystanie. Podziel ciasto na 3 części i każdą rozwałkuj na bardzo cienki placek (nawet prześwitujący) na 1-2mm. Jest to bardzo fajna przekąska na imprezy lub wieczory ze znajomymi...i na pewno zdrowsza niż te z paczki. Jednak trzeba sobie jakoś radzić, dlatego koniecznie podajcie je z domowym aromatycznym sosem, np. serowym, pomidorowym lub z guacamole. Polub nas na Facebooku lub obserwuj na Instagramie/Google+ , czekamy! ;) Miłego i smacznego weekendu kochani Porządnie zagnieć ciasto (ma być plastyczne, gładkie) i odstaw je na 15-20 minut.