Ziemniaczki Hasselback

Marta
Obiad
10.09.2016 17:36
Ziemniaczki Hasselback

Składniki: - ziemniaki (równe, o podłużnym kształcie,ilość taka, jakiej potrzebujecie) - 2 łyżki masła (na każde 6 ziemniaków) - kilka ząbków czosnku - kilka gałązek rozmarynu - sól himalajska - pieprz czarny Obrane i umyte ziemniaki nakrajamy w kilkumilimetrowe plasterki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Czosnek kroimy w plasterki i wkładamy pomiędzy plasterki w kilku miejscach w każdym ziemniaku. Sposób podania także daje wielkie pole do popisu, mogą służyć jako dodatek do obiadu, świetnie sprawdzą się także jako samodzielne danie z dodatkiem ulubionego sosu. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy sól, pieprz i posiekane listki rozmarynu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2016/09/ziemniaczki-hasselback.html