składniki: ciasto na babeczki 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli krem kawowy 400 ml śmietanki 30 % 1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru pudru 1 śmietan fix oraz dowolne owoce letnie, u mnie maliny, borówki i jeżyny kilka listków świeżej mięty Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i szczyptą soli. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż się ładnie przyrumienią ok 10-12 minut, funkcja góra dół. Wyszło mi 25 babeczek, 15 o średnicy 6 cm i 10 o średnicy 8 cm. Gotowe ciasto owinąć w folię i schłodzić w lodówce ok 30-60 minut. Gotowe babeczki wyjąć z foremek i odłożyć na deskę do całkowitego wystudzenia. Dodać masło i posiekać nożem na drobne kawałeczki.