Pulpety w gęstym sosie warzywnym

Monika
Obiad
09.09.2016 21:35
Pulpety w gęstym sosie warzywnym

składniki: 400 g mielonej wołowiny 2 łyżki kaszy manny 1 słoiczek selera konserwowego 1 mała papryka czerwona 150 g obranej cukinii 2 małe marchewki 1 średnia cebula 2,5 szklanki wody 1 Gdy warzywa będą już prawie miękkie dodać uformowane pulpety. Gdy warzywka będą już miękkie wyjąć ugotowane pulpety na talerz. Przykryć i gotować aż warzywa będą prawie miękkie. Gdyby sos był za gęsty dolać nieco wody, doprawić do smaku i jeszcze chwilkę razem gotować. Gotować dalej aż warzywa będą miękkie. Do zmielonego mięsa dodać pokrojonego selera, kaszę mannę oraz sól i pieprz do smaku. Z mięsnej masy uformować duże pulpety, ja zrobiłam 8 kulek. czubata łyżka koncentratu pomidorowego oregano sól,pieprz słodka papryka olej do smażenia

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/09/pulpety-w-gestym-sosie-warzywnym.html