FIT tarta owsiano-kokosowa z kiwi

Wiktoria Eulalia
Fit
30.08.2016 17:32
FIT tarta owsiano-kokosowa z kiwi

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. na jogurtowe nadzienie: duże opakowanie jogurtu naturalnego, ok. 400 g 200 g serka wiejskiego 2 łyżki dowolnej mąki, u mnie ryżowa 2 czubate łyżki płynnego miodu ok. 50 g wiórków kokosowych 3 łyżeczki żelatyny + 3 owoce kiwi Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody. Wczoraj, na przykład, wyczarowałam pyszną tartę z kiwi. Kruchy, lecz nieco ciężki spód o przyjemnym, owsiano-kokosowym zapachu. Mimo wszystko masa jest dość zbita, tylko Pamiętajcie, by tartę dekorować przed samym podaniem, gdyż kiwi nie współpracuje z żelatyną. Składniki: na owsiany spód: 250 g płatków owsianych 2 banany 50 g oleju kokosowego Dni się wydłużają, świat się ociepla, a przyroda powoli budzi się z zimowego marazmu. FIT tarta owsiano-kokosowa z kiwi W powietrzu czuć wreszcie pierwsze powiewy wiosny. Taki nastrój panuje także w mojej kuchni, gdzie coraz chętniej otwieram się na nowe, świeże smaki. Napęczniałą żelatynę należy rozpuścić - najlepiej włożyć ją do mikrofalówki i podgrzewać przez ok. 10-20 sekund. Olej kokosowy przełożyć do miseczki i rozpuścić podgrzewając przez ok. 10 sekund w mikrofalówce. Piec przez ok. 20-30 minut do zarumienienia w temperaturze 180 stopni C. Jogurt zmiksować z serkiem wiejskim i miodem, następnie zagęścić mąką oraz wiórkami kokosowymi. Nie wiem czemu, ale zawsze miałam z tym kłopot. Ja tego nie zrobiłam i później miałam małe problemy z krojeniem. Odstawić na ok. 10 minut do napęcznienia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniaellie.blogspot.com/2016/03/fit-tarta-owsiano-kokosowa-z-kiwi.html