Zrazy po prowansalsku

Małgorzata
Obiad
30.08.2016 14:45
Zrazy po prowansalsku

Czas całkowity 1 godz. Drukuj 5 from 1 vote Porcje: 6 Autor: Małgorzata Hert Składniki 6 plastrów schabu 6 plastrów surowego boczku 150 g pomidorków koktajlowych 1 cukinia 12 małych pieczarek ½ papryki żółtej ½ papryki czerwonej ½ pęczka natki pietruszki 3 ząbki czosnku 6 gałązek tymianku pieprz czarny oliwa z oliwek sól Na każdy kawałek mięsa układamy porcje farszu z cukinii, 3-4 paseczki papryki i ciasno zwijamy. Będę również bardzo wdzięczna, jeśli polubisz moją stronę na facebooku – każde polubienie sprawia mi radość i motywuje do dalszej pracy! Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy 2-3 łyżki oliwy, rozprowadzamy i układamy roladki. Tradycyjnie przyrządzam je z polędwicy wołowej, ale tym razem wykorzystałam piękny kawałek wieprzowiny. W koło roladek układamy pomidorki, pieczarki pokrojone na połówki i gałązki tymianku. Cukinię myjemy i razem ze skórką ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do cukinii dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku pieprzem, solą i mieszamy. Na pewno pomoże to innym czytelnikom, a mi będzie bardzo miło!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/zrazy-po-prowansalsku/