Jednak mam kilka uwag do samej siebie, tak na przyszłość, bo na pewno jeszcze to zrobię: – nie krój dyni w cienkie plasterki zamierzając ją upiec- znowu spalisz – jak prażysz orzechy/słonecznik to nie siadaj do komputera, bo orzechy nie są tanie, a Ty potrafisz je spalić, – nie lubisz miodu! Mam nadzieję, że Ci się przyda: Z dyni możesz zrobić mnóstwo przepisów, poznaj moje ulubione przepisy na dynię: A teraz zapraszam na ryż z dynią i orzechami na słodko! Ryż z dynią na słodko 1 porcja 60 g brązowego ryżu 250 g miąższu dyni 8 g słonecznika 10 g orzechów laskowych 15 g suszonej żurawiny lub rodzynek cynamon, łyżeczka miodu gryczanego Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Jakoś wcześniej nie miałam okazji jej jeść, a ponieważ natrafiałam na wiele przepisów z dynią i jako, że sezon na dynię się zaczął to okazja jest idealna. Lubię ryż, bo można go jeść i na słodko i na słono. Dziś ryż na słodko, dziś ryż z dynią i orzechami. W tym czasie orzechy i słonecznik uprażyć, rodzynki pokroić na mniejsze kawałki (zawsze tak robię). Gdy ją upiekłam i spróbowałam postanowiłam połączyć ją z neutralnym w smaku ryżem oraz lekko podprażonymi orzechami i pestkami.