Składniki: 200 g podsuszanej kiełbasy 3 cebule 4 ząbki czosnku 2 łyżki smalcu 1 kg mieszanej papryki (czerwonej, zielonej, żółtej, białej) 1 – 2 łyżki słodkiej mielonej papryki sól pieprz mielona ostra papryka do smaku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka miodu W szerokim garnku lub na patelni rozgrzać smalec i wrzucić pokrojona w kostkę cebulę i pokrojona w plasterki kiełbasę. Leczo to potrawa jednogarnkowa, przygotowana z papryki, pomidorów i cebuli smażonych na smalcu z dodatkiem papryki w proszku. Tym razem dzielę się z Wami przepisem na leczo z kiełbasą, które świetnie smakuje z kromką świeżego chleba. z kiełbasą| Leczo to najpopularniejsze danie kuchni węgierskiej, które gości latem chyba w każdym domu. |Leczo z kiełbasą| Jak zrobić leczo z kiełbasą? Leczo z kiełbasa podawać z ulubionym pieczywem.