Smażone supełki na gorącym tłuszczu

Katarzyna
Desery
26.08.2016 9:29
Smażone supełki na gorącym tłuszczu

Następnie odsączyć na pergaminie i posypać obficie cukrem pudrem. ½ margaryny½ szklanki cukru3 jaja2 łyżki wódki3 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczeniasól do smakucukru pudru do posypkiolej do smażeniaMargarynę utarć z cukrem, solą do smaku i jajkami, zmieszać z mąką i proszkiem do pieczenia oraz wódką. Składniki: Wykonanie: Dobrze zagnieść ciasto, następnie rozwałkować, pokroić w paski i zawiązać w supełek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2014/11/smazone-supeki-na-goracym-tuszczu.html

Tradycyjna Kuchnia

Katarzyna